پدرم امام (ره)
کـارنـامه نــور (زندگینامه امام خمینی)
فصل اول از ولادت تا وفات
4. هجرت به قم ( ادامه ی بخش دوازدهم )
امام خمینی نیز پس از گذراندن ایام نوروز در خمین، آماده هجرت به قم17 شد تا دوستان فاضل و همدرسهای خود را اینک در قم ببیند و راهی را که از خمین و اراک آغازیده بود، در آنجا به مقصد رساند. در کتاب "گنجینه دل" میخوانیم:
آیة اللّه خلخالی از امام نقل میکند که فرمودند: "پس از حرکت آقای حائری از اراک، به قرآن تفال زدم، این آیه آمد: مِنْها خَلَقْناکُمْ و فیها نُعیدُکُمْ وَ مِنْها نُخْرِجُکُم تارَةً اُخْری؛ شما را از خاک آفریدیم و بدان باز میگردانیم و از آن بار دیگر بیرون میآوریم."
پیش خود گفتم که نشو و زندگی و مرگ ما در قم خواهد بود.
تاریخ ورود امام خمینی به قم، نوروز سال 1300 هـ.ش، مطابق با رجب المرجب 1340هـ.ق است. در آنجا بدون اتلاف وقت پایههای اجتهاد را یک یک پیمود. تتمه مباحث کتاب مطوّل را نزد مرحوم آقا میرزا محمدعلی ادیب تهرانی آموخت و دروس سطح را از محضر مرحوم آیة اللّه محمدتقی خوانساری و بیشتر نزد مرحوم آیة اللّه سیدعلی یثربی کاشانی فراگرفت. پس از گذراندن سطح به آرزوی دیرینه خود دست یافت و هر روز صبح چشم به سیمای موسس حوزه علمیه قم، حضرت آیةاللّه العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی می دوخت دروس سطح تا سال 1345 هـ.ق. روز و شب او را به خود مشغول میداشت و از پس تا دو سال خارج فقه و اصول مرحوم حائری یزدی را شرکت میکرد؛ تااین که در سال 1355 هجری قمری استاد امام و موسس حوزه قم، رخ در نقاب خاک کشید و به دیار افلاکیان کوچید.
ادامه دارد ...
منبع متن : تبیان ... منبع عکس : سایت شهید آوینی